Livets 3. akt

Frit valg og frit fald på tærsklen til livet som pensionist

Den 5. november 2020 udkommer bogen Livets 3. akt, hvori jeg tegner et nuanceret billede af pension anno 2020.

Der er en række kulturelle forestillinger om pensionen, som vi ikke har fået taget et opgør med. Mange forestiller sig stadig, at pensionister har trukket sig tilbage fra livet, er affældige og på vej på plejehjem eller i graven. Eller at de fletter peddigrør og spiller banko. Gennem seks menneskers pensionsfortællinger forsøger jeg i denne bog at skabe en mere nuanceret og nutidig fortælling om pensionen. Det er vigtigt, fordi de mange mennesker, der går på pension hvert år, ikke kan genkende sig selv i den forestilling, de selv og deres omgivelser har om pensionen. Den drejebog for pensionisttilværelsen, som vi går rundt med i hovedet, fungerer ikke længere.

Måske er du selv en af dem, der ikke kan genkende dig selv i dine egne fortællinger om pensionister. Bogen er henvendt til dig, der overvejer pension, befinder dig midt i pensionsovergangen, eller er gået på pension for noget tid siden og har brug for nogle nye fortællinger at spejle dig i. Den er ikke en selvhjælpsbog eller en detaljeret guide til pensionen men snarere en bog, der igennem fortællinger og viden vil inspirere dig til at overveje, hvad det gode pensionsliv er for dig. Bogen beskriver nogle eksempler på problemstillinger, som mange pensionister befinder sig i, og igennem de eksempler viser bogen, at der er mange forskellige måder at indrette sig på som pensionist. Og at livet ikke stopper, bare fordi arbejdslivet gør det.

Forsknings- og bogprojektet er støttet af Fonden Ensomme Gamles Værn og bogen er yderligere støttet af Dansk Gerontologisk Selskab.

Bogen kan købes her (eksternt link)

Forside til bogen Livets tredje akt

Link til Fonden Ensomme Gamles Værn
Link til DGS