Podcast der giver dig 10 bud på, hvordan du kommer godt igang med pensionen. Hvad skal du forberede dig på? Hvordan skaber du dig en overgang? Hvad er pension anno 2020 og hvad kan der ske herfra? Podcasten er baseret på forskningsprojektet Pensionsfortællinger.
Podcasten er støttet af Velliv Foreningen.

Artwork til podcasten

I anledning af udgivelsen af min bog, ‘Livets tredje akt’, er dagens afsnit et uddrag fra den. Afsnittet handler om Nina, der som selvstændig befinder sig et sted imellem arbejds- og pensionsliv. Det er en flydende tilstand fyldt med både udfordringer og glæder. Der er ikke længere nogen nødvendighed, men det er der også en stor frihed i. Nina er så småt ved at skabe sig en ny mening på sin opdagelsesrejse ud i friheden.

I fjerde afsnit skal du møde Peter. Han er gået på pension under corona og har ikke de store planer. Verden ligger åben, og han lader det tage den tid det tager, før han finder ud af, hvad der nu skal ske. Afsnittet handler om at balancere frihed og forpligtelse, og om at finde det nye, der kan fylde både hovedet og tiden.

I tredje afsnit skal du møde Lars, som tænkte over, hvordan man går på pension. Og blev enig med sig selv om, at det gør man ved at gå. For ham var det vigtigt at skabe en tydelig overgang, før han kunne finde ind i en ny normal. Afsnittet handler også om at fortsætte med sit virke på nye måder efter pensionen.

I anden episode skal du møde Susanne. For hende var det vigtigt selv at tage beslutningen om hvornår og hvordan hun skulle gå på pension. Episoden handler også om at finde nyt job i en høj alder, at arbejde hjemmefra og om at finde roen i pensionen.

I første afsnit af Pensionens 10 bud skal du møde Tom. Han havde forberedt sig på pensionen, men der er også en del, der har været svært at forberede. Episoden handler om bremselængde på arbejdet, at blive pensioneret i en corona-tid, og om at finde måder at holde sig skarp på efter pensionen.

Logo Velliv