Samskabelse på pensionsområdet

Kommuner, fagforeninger, ældreorganisationer, pensionskasser, boligforeninger og virksomheder. Aktørerne og interesserne i seniorernes opmærksomhed, arbejdskraft, helbred, livskvalitet og sociale situation er mange. Netop på grund af de mange interesser og aktører falder fx god pensionsvejledning mellem mange stole. Hvem griber bolden, og hvordan kan vi få forskellige aktører til at arbejde sammen?

ET WINDOW OF OPPORTUNITY FOR LIVSSTILSÆNDRINGER

Forskningen viser at pensionsovergangen er et window of opportunity for livsstilsændringer, og der er masser af gode grunde i form af forøget livskvalitet, færre sundhedsudgifter og fornyet engagement som frivillig eller i overgangsjobs, til at designe bedre pensionsovergange i form af støtte, vejledning, samtalegrupper, osv. Desuden er der masser af muligheder for at fremme synligheden og adgangen til aktiviteter og fællesskaber for pensionister gennem samskabelse.

BRUG MIN ERFARING

Jeg har forsket i samskabelse og indgået i diverse civilsamfunds- og kommunale udviklingsprojekter, hvilket bl.a. har resulteret i denne rapport fra Ishøj og denne rapport om initiativet Elderlearn. Jeg hjælper gerne med at undersøge og udvikle samskabelsesprocesser for dig, samt sparre om hvilke aktører der kunne være relevante.