Komponér din 3. akt

Selvom pensionen måske nærmer sig (eller du står midt i den), har du svært ved at se dig selv som ældre, senior eller pensionist.  Og det er helt normalt for den generation du tilhører. Pensionstilværelsen har ændret sig meget over de sidste årtier, og de kulturelle forestillinger vi har om pensionslivet stemmer ikke overens med de måder rigtig mange lever på efter pensionen.

I dette foredrag viser jeg forskellige cases fra min forskning om hvordan folk lever pensionslivet på livsbekræftende og ofte overraskende måder. Det er meget mere end gode fortællinger, men fungerer som inspiration til hvordan du kan komponere din 3. akt.

Jeg fokuserer på vigtigheden af god forberedelse, overvejelserne omkring gradvise overgange, relationer, engagement, mening, livskvalitet, bolig og hvordan man holder sig i gang. For der er mange ting at forholde sig til, når man træder ind i denne udfordrende og udviklende livsfase, og din pensionskasse og bank er sandsynligvis mest interesseret i at forberede dig på det økonomiske.

Foredraget er baseret på egen og andres forskning, og viser de mange måder mennesker former den nye livsfase, og hvad det gavner, samtidig med at det inspirerer deltagerne til selv at komponere deres 3. akt.

Foredraget varer 1-3 timer, og er oplagt til fx fagforeninger, højskoler, kommuner eller kundemøder hos pensionskasser. Hvis i ønsker et særligt fokus, kan vi sagtens indgå i en dialog om dette. Jeg har forsket i mange aspekter af seniorlivet, og kan derfor favne bredt.